Pomorstvo

Pomorstvo


Korisnici izvješćuju o smanjenoj potrošnji goriva, što je značajna dobit sama po sebi. Za mnoge inženjere, međutim, glavne prednosti korištenja Mergi®-a leže u sustavu čistijeg goriva koji proizvodi. Budući da emisije iz pomorskog prometa dolaze pod povećanom kontrolom, proizvod koji može pomoći motorima da proizvode manje onečišćenja mora biti dobrodošao.

Korisnici također izvješćuju da je motor lakši za održavanje; na primjer, govore nam da ubrizgavači goriva traju dulje. Sve u svemu, korisnici su jasni u izjavama da prednosti korištenja Mergi®-a uvelike nadilaze troškove.


Nemojte nas uzeti za riječ...

Charisma, LK362, jedna je od najvećih brodova u Shetlandskoj floti pelagičkih brodova. Dug više od 70 m, od 2.424 tona izrađen je na Flekkefjord Slipp & Maskinfabrikk, Norveška, a pokrenut je u listopadu 2003. godine.

Charismin glavni inženjer je Billy Hughson i već četiri godine koristi Mergi®. Osjeća da potrošnja goriva je manja. Za njega, međutim, najvažnija prednost leži u koristima cjelokupnog brodskog pogona od 6.000 kW.

"Mergi® čini sustava goriva čiščim, motori rade čistije, a ubrizgavači goriva traju dvostruko duže nego prije što smo počeli koristiti Mergi®"

Billy Hughson (glavni inženjer) - Charisma Billy kaže da je efekt čišćenja vrlo primjetan. Kada se Mergi® po prvi put primjenio filteri za gorivo prikupljali su značajne količine materijala, pokazujući da Mergi® ispire nečistoće iz spremnika i cjevovoda. Kad je sustav bio očišćen ostao je čist. Također se čini da se Mergi® učinkovito bavi mikroorganizmima u gorivu. Tijekom godina primijetio je stanovito pogoršanje ukupne kvalitete goriva, a Mergi® je pomogao nadoknaditi to. Billy Hughson namjerava nastaviti koristiti Mergi® i rado će ga preporučiti.

Billy izvještava o uštedama na gorivu od oko 6% i ističe da bi trebao samo uštediti pola posto da bi nadoknadio skromnu cijenu Mergi®ja.